duminică, 6 ianuarie 2008

Timpul, pentru unii un factor de stres….chiar si pentru evolutia vietatilor in general ( ca si melcul ar fi vrut sa fie om – de omenie :) dar nu mai are timp )...nu ai timp sa iti bei cafeaua dimineatza, nu ai timp sa prinzi ultimul mijloc de transport in comun RATB, nu ai timp sa mergi la mare.

- Vii ba pe la mine ?

- Sa-mi bag p..a daca am timp.

Tre’ timp ca sa ne facem curaj in viatza, ne tre’ timp ca sa ne dam seama ca suntem prosti, tre’ sa astepti ceva timp ca sa ajungi sa saruti persoana iubita si cand tocmai crezi ca esti pe “moarte” si nu mai ai timp chiar atunci te saruta ea :))))))))))

Citeam in catavencu cum Tetelu visa ca era la coada la cumparat timp….cineva mi-a dat un sms cu o ipoteza despre persoanele nascute pe 29 februarie ca sunt mai tinere decat celelalte…

...daca te gandesti ca zbori cu un avion foarte rapid contrar sensului de rotatie al pamatului (sa ne gandim unde e Mexicu) si dai vreo trei ture de pamant, intineresti cu 72 de ore ?

Astepti o chestie foarte importanta si cand se intampla, iti dai seama ca trece mult prea repede si te gandesti ca daca ai mai fi avut timp la dispozitie ai fi facut si mai multe.

Ca sa fie treaba si mai de kkt suntem inconjurati si de ceasuri, peste tot numai ceasuri, in sighisoara pe turn, in sibiu pe turn, in RATB, in fiecare intersectie din Buc, la universitate, la calculator, 30% din populatia globului poarta ceas la mana, vrei sa suni pe cineva de pe telefonul mobil...ce vezi prima data ? normal ca ceasul.

Acum problema noastra e ca cica suntem niste animale rationale..da da, noi oamenii...asta inseamna ca putem constientiza trecerea timpului...depresivii se sinucid, egoistii aduna cat mai mult, violatorii ‘se joaca’ cat mai mult si mai repede, si asa mai departe...exemplele pot continua.

Einstein spunea ca timpul exista doar pentru ca noi sa nu facem totul in acelasi timp, pai si daca le faceam pe toate odata ce? ...nu mai spuneam mama ce misto a fost "chestia aia" ca trebuia sa ne referim la toate chestiile si ne lua prea mult timp :))))


Animalele in schimb nu au nicio problema....le doare’n cur....il doare’n cur pe tarzan(cainele de la tara) daca ii pui un ceas mare la usa cotetzului....nu face altceva decat sa se pishe pe el eventual si nu ca i-ar pasa ca se pisha pe ‘timp’ ci e doar o nevoie fiziologica.

Cioci are dreptate....eu sunt cam stresat de timp...asa ca in afara ca marti la 11 tre’ sa ma duc la interviu nu ma mai intereseaza timpul....cioceanule viiiiiiiiin.

Niciun comentariu: