luni, 17 martie 2008

cele 7 noi pacate..sau orbul care l-a vazut pe D-zeu

Cand imi propusesem sa intru si eu in randul credinciosilor, a venit "bomba" si anume pacatele moderne. Incredibil dar adevarat, dupa ce Vaticanul a aprobat introducerea a 7 noi pacate moderne, a venit si randul ortodoxilor din Romania sa aiba "new stuff" (noi pacate). Asta imi pute a mare nesimtzire din partea bisericii si a cacaciosilor de mari preoti din fruntea Bisericii Ortodoxe Romane si Bisericii Catolice. Cum pot acesti idioti sa bage ca pacat ecologizarea? Ca daca nu reciclezi, daca poluezi, ajungi in iad...pai D-zeu te intreaba la judecata de apoi daca ai aruncat un PET pe camp in timp ce mergeai spre mare cu masina? Un alt pacat "modern" este manipularea genetica, pai o sa ajungem sa discutam despre chimie organica si metafizica cu D-zeu la judecata finala, eventual in timp ce jucam un remmy....pai daca e pacat sa experimentezi genetic e un pacat si sa joci remmy cu D-zeu? Acum astia care citesc si stiu cate ceva despre El, se gandesc ca putem juca remmy cu noi insine , ca in fiecare dintre noi este D-zeu (sa nu dezvoltam prea mult).

Revenim la subiect....cum vor nesimtitii astia de preoti sau ce or fi ei, sa apropie unu ca mine de biserica cand pe zi ce trece mai adauga ceva ce nu e de la El, ci e de la ei (astia mici, pe care ii putem calca in picioare, si putem sa ii scuipam in ochi ca pe Belzebuth)....cum o sa ii spuna un preot unui enorias din muntii Maramuresului despre pacatele moderne? oare o sa ii spuna lu' nea' Vasile ca nu trebuie sa isi arunce bateria de la telefonul mobil pe camp ca polueaza, ca este foarte toxica? Nu, nu o sa ii spuna, peste 3 ani o sa patzim ce au patzit chinezii....o sa fim rugati sa semnam ca dupa ce murim sa ne arda trupurile ca nu mai sunt locuri de cimitire ca se inmultesc complexele rezidentiale si va fi un pacat sa te ingropi, va fi un pacat sa mai mergi cu masina in anul 2020, vei ajunge in iad daca nu iti cumperi o nava spatiala, va fi un mare pacat daca nu ne implantam cate un cip in creiere ca sa fim urmariti de serviciile secrete.

Eu cred ca totul este defapt o mare poveste imputzita vis a vis de fenomenul globalizarii si de fenomenul incalzirii globale, si nu cred ca in timpul de azi mai prinde chestia asta cu pacatele la oameni...din cauza acestor pacate nu or sa mai arunce pantofarii gunoi pe munte? nu cred...

Pana una alta de azi il recunosc public pe D-zeu, dar urasc tot ce tine de biserica de la 1800 pana in prezent si viitor si promit ca nu o sa mai port tricoul cu "fuck me jesus" in nicio biserica, si imi pare rau ca l-am purtat in catedrala in Cluj si in bisericutza veche din Maramures (dar asta e pt alt blog - blogul regretelor).

Un comentariu:

fgc spunea...

Pacat. Ar trebui sa fie implicati in social cu blandete si intelepciune. E halucinant.