marți, 5 februarie 2008

cunoasterea si renasterea omului

La un memont dat Petre Tutea spunea ca omul este un animal rational. Corect. Unii stiu cat face 1+1, altii stiu mult mai mult decat atat (in matematica), unii sunt cunoscatori de religie, altii cunosc foarte bine fenomenele oculte, chiromantie si cam tot ce e interzis de catre biserica. Cu totii stim ca sistemul sanitar in Romania este la un nivel foarte jos, la fel si cel al invatamantului, unii stiu ca defapt la ei (adica in strainatate) sistemul sanitar este foarte bun. Unii stiu ca or sa moara avand o boala incurabila, altii nu (astia mor subit). Templierii stiau de Sfantul Graal, altii nu, unii stiu tot felu de chestii in timp ce altii sunt retarzi......ideea e ca si cei care stiu multe lucruri si ceilalti, nu stiu ce dreaqu de intampla dupa ce mor. Cum sa le spui dupa ce mori, celor care raman in urma ta ca defapt a fost un accident ca tu nu ai vrut sa mori....sau sa le spui sa moara cu totii ca dupa e foarte ok, sau sa inceapa sa lucreze la leacul nemuririi ca dupa, e destul de nasol si ca nu prea merita sa mori.

Oricine poate stii orice, oricine poate invatza orice, dar nu poate stii ce se ascunde in "cufar"...in schimb putem sa ne mintzim si sa spunem ca daca murim ajungem in valhalla, nirvana, rai, iad si nu mai stiu ce fir de nisip din univers care nu are legatura cu NASA sau cu "momai" verzi.

Mayasii care au prezis sfarsitul lumii in dec.2012 (s-au gandit ei - probabil nu stiu ce preot afumat de iarba si ascultand hendrix in cascada de la poalele nu stiu caror munti - ca oricum mai mult ca sigur omenirea nu va rezista prea mult - stia el ceva - ca iarba nu e buna, si a zis odata ca frateeee, in 2012 gata pac pac omenirea va disparea);

Altii ziceau de anul 2000 ca o sa fie nu stiu ce...as putea spune : "pula mea ba, cand dreaq nu o sa mai fim mintzitzi...sa se intample dreaq odata ceva".

Eu cand o sa fiu pe patul de moarte la 80 de ani, sau cand o sa fiu impuscat in burta in nu stiu ce razboi, sau in ambulanta spre spital dupa ce a dat o masina peste mine... o sa va spun ca sigur o sa ne mai vedem si ca eu defapt nu as fi vrut sa ma duc dreaq....dar asa cum pamantul cica are 6 miliarde de ani si dupa 3 miliarde au aparut ca din senin primele forme de viatza...asa o sa renastem si noi cumva si sigur ne vedem "la o bere" mi-ar placea sa spun.

Pana data viitoare ....pipi si porn

Niciun comentariu: