joi, 30 octombrie 2008

No more tears

Un caine il bati zilnic. Cand te apropii de el ii dai un picior fara sa vrei, dc latra il bati, dc nu mananca il bati, dc nu latra il bati si intr-o zi vrei sa-l chemi la tine sa-l mangai ca asa ti-a venit tie in ziua aia ( ti s-a intamplat ceva fff placut). Crezi ca acel caine vine la tine cand il chemi cand stie ca de fiecare data o lua? Crezi ca acel caine va mai avea vreodata incredere in tine?

Fraza scrisa de o amica care a preferat sa ramana anonima dar mi-a dat voie sa postez exemplul asta pt ca imi pare unul foarte bun.

4 comentarii:

Anonim spunea...

bai, uneori (sau unii caini) mai vine la tine. asta daca e cainele tau. cainii au sentimentul asta de devotament impins la maxim.
daca exemplul e de fapt o alegorie despre un om... atunci e altceva.atunci s-ar putea sa nu mai vina.
sau da...

Anonim spunea...

e posibil sa vina..desi ar fi mai bine sa n-o faca.. :)

baftaman spunea...

...in conversatia purtata cu persoana care a scris asta, era vb de om (nu unul, oamenii in general).

piss

Diana spunea...

depinde de cate "batai" si-a luat si de cat este "cainele" capabil si dispus ca sa suporte. Poate un stapan merita mai mult, poate altul mai putin. Depinde la fel de mult si de momentul in care se intampla o astfel de situatie. Daca exista un precedent cu alt "stapan",deci factori si alti factori.
Bottom line:
1. intr-o relatie, abuzul fizic si psihic este tolerat diferit de fiecare dintre noi;
2. ideal ar fi sa nu existe astfel de situatii, dar din pacat exista. Stiu din experienta proprie. Tot ceea ce poti sa faci, este sa incerci un dialog, sa ii explici (1-1000 de ori)ceea ce simti tu fata de comportamentul sau deviant. Asta nu iti garanteaza ca se va schimba ceva, dar atunci cand vei sari gardul la vecinul, il vei sari cu inima impacata ca ai facut tot ceea ce ti-a stat in putinta.